Kategórie
 
 
 
 
 

Starostlivosť o suchú pokožku s Neostrata

Aktualizované: 8.9.2020

Máte suchú pokožku? Suchej pokožke chýba voda, prírodné oleje a môže mať i oslabenú povrchovú bariéru. Často cítite pnutie, svrbenie alebo nepríjemné štípanie, ktoré môže vyústiť až do prasknutia pokožky?

Nízke teploty, dlhé horúce sprchy a používanie nesprávnych produktov z rady starostlivosti o pleť môžu stav suchej pokožky ešte zhoršiť a zviditeľniť jemné vrásky.

Znie vám to povedome? Tu je 8 tipov, ktoré pomôžu vašej pokožke vyzerať a cítiť sa čo najlepšie:

 

  1. Dajte si skôr krátku sprchu ako zdĺhavý kúpeľ (menej ako 10 minút). Vyhnite sa horúcej vode a dajte prednosť vlažnej vode s použitím jemného sprchovacieho mydla, či gélu. Jemné utieranie až ,,ťapkanie,, vašej suchej pokožky o uterák je omnoho lepšie ako trenie pleti drsným uterákom.
  2. Hydratačné krémy nanášajte ihneď po kúpaní, kým je pokožka stále vlhká. Najlepšie hydratačné krémy pre suchú pokožku kombinujú dve zložky: zvlhčovaciu a zmäkčovaciu, aby sa zabránilo strate vody a aby sa obnovila hydratácia pokožky. Ak je vaša pokožka šupinatá, zvážte exfoliant, ako je napríklad kyselina glykolová, alfa-hydroxykyseliny (AHA) alebo jemná polyhydroxykyselina (PHA), ktoré pokožku vyhladia, regenerujú povrchový vzhľad pokožky a posilnia jej prirodzenú regeneračnú schopnosť.
  3. Pomocou zvlhčovača vzduchu dodajte vzduchu potrebnú vlhkosť a ochráňte tak vašu pokožku pred vysušením.
  4. Vyhýbajte sa produktom, ktoré dráždia vašu pokožku. Dezodoračné mydlá, tonery na báze alkoholu a výrobky, ktoré obsahujú intenzívnu vôňu (vrátane pracích prostriedkov) môžu podráždiť suchú a citlivú pokožku.
  5. Vyberajte si látky, ktoré sú šetrné k pokožke. Suchá pokožka je obzvlášť citlivá na ,,kontaktné,, (dotykové) dráždidlá, ktoré môžu zhoršiť svrbenie a začervenanie. Prírodné vlákna, ako je bavlna a hodváb, umožňujú pokožke voľne dýchať.
  6. Skúste zmeniť svoje stravovacie návyky. Jedzte stravu bohatú na vitamíny, minerály a antioxidanty. Mastné kyseliny (zdravé tuky) podobné tým, ktoré sa nachádzajú v rybách, vlašských orechoch, olivách a avokáde, môžu pomôcť obnoviť základné lipidy, ktoré udržujú hladinu vlhkosti v pokožke. Po celý deň pite vodu, aby ste udržali svoje telo a pokožku zdravú a hydratovanú.
  7. V prípade vyššej slnečnej intenzity, používajte opaľovací krém počas celej doby expozície na slnku. Vyberte si opaľovací krém na každodenné použitie ako súčasť svojho režimu starostlivosti o pleť s ochranným faktorom proti slnečnému žiareniu (SPF) 30 alebo vyšším a širokospektrálnou ochranou proti UVA aj UVB lúčom. Ak plánujete byť vonku dlhšie, naneste si na pokožku ďalší krém na opaľovanie odolným voči vode a potu.
  8. Udržujte svoj životný štýl a návyky pod kontrolou. Nedostatok spánku, stres, príliš veľa alkoholu a fajčenie môžu mať nepriaznivé účinky na vašu pokožku, ktoré spôsobujú suchosť a predčasné starnutie pleti.

Najvhodnejšie hydratačné krémy na suchú pokožku

Vonkajšia vrstva kože, stratum corneum, má za normálnych podmienok obsah vody od 10% do 30%. Známky a príznaky suchej pokožky sa prejavia až keď klesne obsah vody pod 10%. Zvlhčenie je nevyhnutné pre obnovu a udržanie zdravia pokožky.

Hydratačné krémy by mali byť jemné, bez parfumácie a nekomedogénne, najmä ak máte suchú a citlivú pokožku. Najlepšie zvlhčovače pre suchú pokožku obsahujú kombináciu zvlhčujúcich zložiek, ktoré zabraňujú strate vody a obnovujú hydratáciu pokožky. Hydratačné krémy na zrohovatenú alebo šupinatú pokožku často obsahujú AHA kyseliny, ktoré poskytujú vylepšenú exfoliáciu drsnej pokožky.

Na tvár a telo

NEOSTRATA® Bio-Hydrating Cream poskytuje intenzívnu hydratáciu, pomáha upokojiť a oživiť vzhľad namáhanej pokožky. Je tiež nekomedogénny a bez parfumácie - ideálny pre suchú a citlivú pokožku.

NEOSTRATA® Bionic Lotion pomáha posilňovať tvár a telo zmesou vysokopevnostných 15% polyhydroxykyselín (PHA), priťahuje a viaže vlhkosť na pokožku. Je zložený tak, aby jemne odlupoval, vyhladzoval drsnú, suchú pokožku a zároveň jej poskytoval regeneračné antioxidanty, ktoré slúžia ako ochrana pred škodlivými faktormi prostredia.

NEOSTRATA® Bionic Face Serum je koncentrované, vysoko účinné zvláčňujúce sérum s vyhladzujúcimi a hydratačnými účinkami pre všetky typy pleti pre denné použitie. Rozjasňuje pleť a zosilňuje omladzujúce účinky ďalších produktov

Ako nočná starostlivosť:

NEOSTRATA® Ultra Moisturizing Face Cream je vysoko účinný, zvláčňujúci krém s vyhladzujúcimi a hydratačnýmí účinkami pre všetky typy pleti. Ako antioxidačný hydratačný krém, pomáha upokojiť a posilniť ochrannú bariéru suchej, podráždenej a citlivej pokožky.

Ako peeling

NEOSTRATA® Lotion Plus je pevná a zároveň veľmi ľahká pleťová voda s obsahom 15% kyseliny glykolovej, ktorá pomáha zmierniť drsnosť, suchosť a tvorbu vodného kameňa, vyhladzuje povrch pokožky a zvyšuje čistotu tváre a tela.

Na problémovú suchú pokožku

NEOSTRATA® Problem Dry Skin krém obsahuje pevné alfa-hydroxykyseliny (AHA) a polyhydroxykyseliny (PHA) na exfoliáciu veľmi suchej pokožky, ako sú mozolčeky, drsné škvrny a suché, popraskané päty. Obsahuje tiež včelí vosk, oleje na úpravu pokožky a vitamín E na zníženie drsnosti pokožky pri kontakte s okolitým prostredím.

 

 

Späť na blog "Tipy a triky s kozmetikou Neostrata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia