Kategórie
 
 
 
 
 

Intensive AHA PEEL - Institut Esthederm

Terapia pre pleť s nepravidelným mikroreliéfom, rozšírenými pórmi a mdlú pokožku.

Povrchový chemický peeling je vo všeobecnosti exfoliačnou technikou, ktorá odstraňuje odumreté bunky pokožky a vyvoláva viditeľný efekt „novej kože“. Má množstvo výhod pre široké rozpätie indikácií ako je:
• strata žiarivosti pleti
• nerovnomerná farba pokožky
• rozšírené póry
• zmeny mikroreliéfu a povrchu kože
Alfa-hydroxykyseliny (AHA) sa bežne používajú pre efektívne peelingové účinky na pokožku, vrátane stimulácie obnovy buniek a hydratáciu pleti.


Vedeli ste? ... že v kozmetike je veľmi dôležité používať viaceré, synergicky pôsobiace AHA kyseliny kvôli:
• optimalizácii ich synergického účinku
• pôsobeniu na rôzne vrstvy kože zároveň.
Pre dosiahnutie najlepšieho pomeru účinnosti ( s ohľadom na toleranciu AHA kyselín pleťou) je navyše rozhodujúce zvoliť optimálne pH: medzi 4 a 4,5.


Zaujímavosť od odborníka ...  Isabelle Benoit, vedúca vedeckých inovácií Institut Esthederm:

„Kyselina glykolová je najsilnejšou a zároveň najviac účinnou AHA používanou v kozmetike. Tu je viazaná na arginín slabými, tzv. van der Waalsovými, silami. Táto technológia umožňuje postupné uvoľňovanie kyseliny glykolovej, čo optimalizuje jej toleranciu pri tejto aktívnej koncentrácii.“


Ingrediencie Intensive AHA peel:

1/ Kyseliny AHA + BHA (Alfa a Beta hydroxi-kyseliny) s koncentráciou a pH pre optimálny pomer účinnosti a tolerancie pre pleť; pre efekt „novej kože“, vyhladený mikroreliéf pokožky a menej viditeľné škvrny a póry.

Kyseliny AHA sú účinné na povrchu pokožky a sú rozpustné vo vode. Vo všeobecnosti sú vhodné pre normálnu až suchú pokožku, kvôli svojej schopnosti zvýšiť prirodzené zvlhčujúce faktory v pokožke. Tiež sa ukázali ako účinné pri znižovaní viditeľných príznakov poškodenia pleti slnečným žiarením.

BHA kyseliny sú účinné ako na povrchu kože, tak vo vnútri kožných pórov; sú rozpustné v olejoch, takže sú najčastejšie uprednostňované pre normálnu až mastnú pleť náchylnú na nerovnosti, škvrny, upchaté alebo zväčšené póry. BHA kyseliny majú tiež prirodzené vlastnosti upokojujúce pokožku, takže sú dostatočne jemné pre citlivú pokožku náchylnú na začervenanie a / alebo rosaceu. Ako dobre vyvážená jemná prísada sú vhodné aj pre pleť, ktorá je náchylná na mílie.

2/ Kyselina glykolová v inovatívnej patentovej technológii postupného uvoľňovania.
Táto inovácia umožňuje aj jemnej a citlivej pleti užívať si výhody vlastností AHA. Kyselina glykolová nielen podporuje obnovu pokožky, ale zúčastňuje sa aj prestavby dermálneho matrixu a stimulácie tvorby kolagénu.

3/ Kyselina mliečna: stimuluje tvorbu ceramidov, posilňuje kožnú bariéru.

4/ Kyselina citrónová: vytvára žiarivosť a jas pleti.

5 Kyselina salicylová: je výborné keratolytické činidlo, odlupuje mŕtve bunky na povrchu, zmenšuje nedokonalosti a veľkosť pórov.

 

12 % KONCENTROVANÉ SÉRUMPre hodvábny, zamatový pocit a osviežujúci účinok na kožu.

5,4 % JEMNÉ SÉRUM:  Jeho fyziologická biomimetická štruktúra podporuje hydratáciu kože a zosilňuje jej lipidovú bariéru pre optimálnu toleranciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia