Kategórie
 
 
 
 
 

Intensive HYALURONIC - Institut Esthederm

Intenzívna hydratácia pleti a vyplnenie vrások.

Strata vody z dermis* je faktorom spôsobujúcim predčasné starnutie. Kyselina hyalurónová pôsobí v koži ako rezervoár vody a jej obsah v koži zodpovedá 50 percentám jej celkového množstva v tele. V kozmetike môže byť kyselina hyalurónová rozložená na rôzne molekulové hmotnosti, čo umožňuje prispôsobiť jej vlastnosti na rôzne účely, od povrchovej hydratácie pokožky až po dermálnu stimuláciu:

a/ Vysoká molekulová hmotnosť kyseliny hyalurónovej: tvorí viskózno-elastický film na povrchu kože s pozoruhodnými hydratačnými vlastnosťami a okamžite vyhladzuje linky spôsobené dehydratáciou.
b/ Stredná molekulová hmotnosť kyseliny hyalurónovej: hydratuje hlboké vrstvy kože, stimuluje tvorbu endogénnej kyseliny hyalurónovej a tak poskytuje hydratáciu na vyplnenie dermis. ( * Dermis je vrstva kože zložená zo spojivového tkaniva, ktorá chráni telo pred poškodením. Dermis obsahuje vlasové folikuly aj mazové a potné žľazy. Je pevne pripojená k jej vrchnej časti, k pokožke - epidermis)

 


Vedeli ste?  ...že kyselina hyalurónová sa neustále vytvára a odbúrava; jej životnosť v koži je menej ako 24 hodín. Z pokožky staršej kože sa stráca, pretože je degradovaná UV žiarením. V kozmetických produktoch, ktoré ju obsahujú, je preto mimoriadne dôležitým prísun antidegradačných enzýmov (antihyaluronidázy) a faktorov chrániacich pred poškodením UV žiarením.


Zaujímavosť od odborníka ...  Isabelle Benoit, vedúca vedeckých inovácií Institut Esthederm:
„Kyselina hyalurónová sa zúčastňuje hojenia nezanechávajúceho jazvy, napríklad počas operácií plodu v maternici. Pre kožu plodu je charakteristický vyšší obsah kyseliny hyalurónovej ako v zrelej koži ako aj nadexpresia receptorov, ktoré uprednostňujú strednú molekulovú hmotnosť.“


Ingrediencie Intensive Hyaluronic:

Optimálne namiešanie ingrediencií v tomto produkte spočíva vo vysokých koncentráciách kyseliny hyalurónovej strednej molekulovej hmotnosti, nevyhnutnej pre stimuláciu tvorby kožnej kyseliny hyalurónovej pre skutočnú a živú „biomimetickú výplň“ dermis a v optimálnej koncentrácii vysokej molekulovej hmotnosti, ktorá pozostáva z dvoch komplementárnych foriem pre okamžitú intenzívnu a dlhotrvajúcu hydratáciu:

• Vo voľnej forme: Pre svoju schopnosť zadržiavať vodu na povrchu a tvoriť povrchové filmy na pokožke.
• Vo vektorizovanej forme: Vypĺňajúce guličky s okamžitým vypĺňajúcim účinkom, ktoré ľahko preniknú do hlbších vrstiev pokožky. Sú naplnené vodou a vyhladzujú povrch kože, zvyšujú vlhkosť pokožky a vypĺňajú jemné ryhy.

SÉRUM HYALURONIC 240 mg:
Zvyšuje objem: Obsahuje vysokú koncentráciu kyseliny hyalurónovej strednej molekulovej hmotnosti a podporuje rýchlu tvorbu kožnej kyseliny hyalurónovej. Koža tak znovu nadobúda svoju hustotu a tonicitu, vrásky sú minimalizované.

KRÉM INTENSIVE HYALURONIC:
Mimoriadna ochrana pred faktormi okolitého prostredia: Kyselina hyalurónová je skombinovaná s dvomi špičkovými technológiami:

a/ Global Cellular Protection: patentovaná technológia s protizápalovými vlastnosťami, účinkujúca proti voľným radikálom a schopná chrániť bunkovú DNA - pre ochranu pred poškodením kože celým svetelným spektrom.

b/ Antihyaluronidáza: glyko-molekula rastlinného pôvodu chrániaca novovytvorenú kyselinu hyalurónovú pred degradáciou.

   

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia