null

Kategórie
 
 
 
 
 

Intensive RETINOL - Institut Esthederm

Terapia hlbokých vrások a fotostarnutia.

Vitamín A patrí medzi pleti prospešné látky, takzvané retinoidy. Zahŕňajú samotný vitamín A (retinol) a jeho metabolity: retinaldehyd a kyselinu retinovú. V dermatológii sa kyselina retinová (so štatútom liečiva) používa na liečenie akné a starnutia kože.
V kozmetike sa používa vo forme čistého retinolu alebo jeho prekurzoru (retinylpalmitátu). Je popredným prostriedkom proti vráskam. Retinol urýchľuje obnovu pokožky, čím ju vyhladzuje a spevňuje. Po pár dňoch je prirodzená deskvamácia (odlupovanie odumretých čiastok pokožky) urýchlená, povrch kože je vyhladený a nepravidelnosti minimalizované.
Retinol má preventívny a korekčný účinok na kvalitu dermis (vrstvu kože zloženej zo spojivového tkaniva chrániacej telo pred poškodením):
• Inhibuje (zabraňuje tvorbe) enzýmy, ktoré degradujú molekuly kože a sú nadexprimované pri vystavení UV žiareniu.
• Stimuluje tvorbu kolagénu a glykozaminoglykánov.
• Dlhodobo pôsobí proti hlbokým vráskam.


Vedeli ste? ... že čistý retinol sa v keratinocytoch (pokožkových bunkách) premieňa na kyselinu retinovú a podnecuje tak tie isté biologické efekty bez podráždenia?


Zaujímavosť od odborníka ... Isabelle Benoit, vedúca vedeckých inovácií Institut Esthederm:

INTENSIVE RETINOL za svoju originalitu vďačí kombinácii dvoch zložení, ktoré umožňujú užívateľkám prevziať kontrolu nad ich každodennými skrášľovacími postupmi, keďže retinol môže byť prispôsobený každému na mieru:
• sérum s vysokou koncentráciou čistého retinolu stabilizovaného vo vysokokvalitných olejoch
• krém namiešaný tak, aby kontroloval dráždivé účinky séra podľa potreby
Zákazníčky tak môžu regulovať množstvo séra INTENSIVE RETINOL podľa reaktivity svojej pleti, a zároveň rešpektovať liečebné postupy.“


Účinok Intensive RETINOL:

Jedná sa o špecifickú líniu starostlivosti o pleť proti fotostarnutiu a výrazným znakom starnutia pokožky: hlboké vrásky, nerovnomerný povrch pleti a čerstvé jazvy.
• Vyhladzuje pokožku, vyrovnáva povrch kože a obnovuje žiarivosť a jas pleti.
• Dermis je tonizovaná a vrásky a jemné ryhy sú zmenšené.
• Pokožka je mäkká a hodvábna.
• Ideálny ako intenzívna liečba po nadmernom vystavení slnku, od veku 35 rokov. Pôsobí preventívne proti dermálnej atrofii.

Retinol je nerozpustný vo vode a ľahko podlieha degradácii kyslíkom a UV žiarením a je preto náročné ho správne namiešať do kozmetického prípravku a stabilizovať. Olejovité zloženie je teda ideálne na zabezpečenie jeho dokonalej stability a optimálnej koncentrácie. Estery retinolu (ako retinylpalmitát) sú stabilnejšie, ľahšie sa zakomponujú do krémových textúr, pomaly uvoľňujú retinol a sú vhodné pre každodenné použitie.

Starostlivosť o pleť je kombináciou dvoch komplementárnych zložení pre optimalizovanie dodržiavania postupov liečby:

Sérum Intensive RETINOL: obsahuje optimálnu koncentráciu 0,3 % čistého Retinolu, ktorý je stabilizovaný vo vysokokvalitných olejoch, zvolených pre svoju vysokú koncentráciu esenciálnych mastných kyselín a prirodzených antioxidantov.

Sérum možno používať v postupne sa zvyšujúcich dávkach – ak počas prvých dní cítite podráždenie, optimalizujte jeho toleranciu tak, že len pár jeho kvapiek vmiešate do krému.

Krém Intensive RETINOL: obsahuje prekurzor vitamínu A (Palmitát), ktorý sa pomaly uvoľňuje. Zvyšuje účinnosť čistého retinolu.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia